S.V. de Vrijheid Leeuwarden, 25 – 50 – of uiteindelijk toch 62 jaar…

25 jaar geleden:

25 jaar geleden hebben we een prachtig feest gevierd, een lustrum.... maar achteraf gezien hadden we een verkeerde datum. Maar hé, wat een feest. Drie verschillende zalen, met  muziek van Irish Stew, The Green Light Express en Franse sfeer muziek met accordeon en viool. Onbeperkt en drinken.  Nu 25 jaar later gaan we op herhaling, maar anders.

Op de jaarvergadering in 2017 is er een activiteiten commissie ingesteld om plannen maken. Het ene idee nog mooier dan het andere, en langzaam vormt zich een beeld wat er moet gaan gebeuren. Er zijn meerdere plannen en we gaan ze één voor één uitvoeren.

S.V. de Vrijheid – Leeuwarden:

De vereniging is “Booming” zoals dat heet. Allen al in 2017 zijn er ruim veertig nieuwe leden ingeschreven. Je merkt dat de vereniging bruist en leeft. Al deze nieuwe leden gaan een interessante tijd tegemoet met alles wat ze op het gebied van vuurwapens gaan leren en meemaken en  de daarbij behorende schietsport disciplines die ze kunnen gaan beoefenen. Dat straalt energie uit. Met deze energie zijn een aantal leden aan de slag gegaan. Daar komen dan weer de ideeën vandaan en het bestuur, het bestuur faciliteert al deze ideeën binnen de grenzen van de schietsport en de daarbij behorende wet- en regelgeving.  

Militaria Beurs op ZONDAG 18 Maart 2018 – aanvang 9.30 uur:

Beurs1 smallZoals gezegd, meerdere ideeën in dit lustrum jaar. We beginnen met een Militaria Beurs op zondag 18 Maart 2018 op onze 100 meter geweer baan.

Een groot aantal leden reist stad en land af om deze beurzen te bezoeken en regelmatig is er de vraag: “waarom hebben wij dat niet in Friesland, hier in Leeuwarden”. Het plan om iets te gaan doen klink altijd stukken eenvoudiger  dan de feitelijke realisatie daarvan. Van de eerste verkennende gesprekken tot een concreet plan is al een tijdrovend proces. Maar hé, om de verenigingsavonden op dinsdag en vrijdag  te organiseren zijn er 70 van de 220 leden actief. Hoe spannend kan het zijn om een beurs te organiseren.

De plannen zijn gemaakt. Vrijwilligers ingeschakeld voor alle mogelijke “stukjes” van deze beursdag. Opbouwers, BHV,  Horeca & EHBO,  Toezichthouders en de Afbrekers/Opruimers en, óh ja, niet te vergeten de Kassier. Toegang tot de beurs is € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis.  Dat geregeld hebbende, opzoek naar handelaren – kramen huren - op zaterdag avond 17 maart gaan we opbouwen (en even nazitten...) - zondag morgen vroeg (of zaterdag avond hééél laat) de deur open voor de handelaren om de kramen te voorzien met alles waar de belangstellenden voor gaan komen.

Voordat we kunnen opbouwen moeten we de vloer van de 100 meterbaan eerst reinigen van kruitresten en alles wat we daar die dag niet willen hebben. Kramen erin, “heaters” de hele nacht de 100 meter schietbaan laten verwarmen om deze ruimte lekker op temperatuur te krijgen voor de gasten. Dit met dank aan de medewerking van de Bomij in Leeuwarden.

Lezing WO-I, slag om Luik en de slag bij Verdun:

Voor belangstellenden is er een speciale gastspreker, dhr. Rob Lemmons.

Rob gaat in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, circa 80 zitplaatsen, een bijzondere lezing geven over een tweetal slagen uit WW-I: “de 'Grote Oorlog' die alle andere oorlogen overbodig zou maken”. De lezing bestaat uit twee delen van elk één uur en behandeld de slag om Luik en de slag bij Verdun. Deze lezing is bij de toegangsprijs inbegrepen en zeker de moeite waard. Maar, vol is vol.

Tot slot:

Of je nu komt voor de Militaria Beurs, de lezing of de gezelligheid, je bent van harte welkom op zondag 18 Maart 2018 vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur.

Wil je tijdens dit alles een kleine adempauze, dan kun je terecht in de sport kantine voor een broodje, iets warms en wat te drinken.

Eén van de organisatoren heeft meerdere leuzen bedacht. In essentie komt het hier op neer, blijf niet thuis, onderneem die stap en bezoek de eerste en enige Militaria Beurs in Friesland, jouw aanwezigheid is de basis voor een succesvol vervolg.  Zegt het voort, zegt het voort en komt allen!!!

Groet,

S.V. de Vrijheid – Leeuwarden
Opgericht op 13 november 1956 als de “afdeling Leeuwarden” van de Landelijke Schietsport Vereniging “de Vrijheid”.

Zie ook de website: www.devrijheidleeuwarden.nl en volg ons op Facebook.