Van de 10 meter pistoolbaan gaan we naar de 25 meter pistoolbaan. Ook hier is de benaming pistoolbaan niet juist. We schieten hier niet alleen met de handvuurwapens in de kalibers. .22LR, 9mm, .38, .357M, .45 ACP, .445M, maar ook met de karabijn, .22LR, 30M1 karabijn / GKG.

De Vrijheid 205 smallJe ziet het al, een veelvoud aan verschillende kalibers en vanzelfsprekend een veelvoud aan verschillende vuurwapens. Natuurlijk kunt je met alle vuurwapens die wij gebruiken op de 10 meter baan de schietsport beoefenen op 25 meter baan. Wel binnen aangepaste disciplines, voornamelijk is dat een verandering van de schietschijf.

Zoals al aangegeven, is de nieuwe component op deze baan de groot kaliber patroon. Hier kunt je naar believen met alle mogelijke wapens en kalibers, zie bovenstaand, de sport beoefenen en ook vertrouwd raken met  het groot kaliber schieten.

Wel belangrijk om te vermelden is dat je eerst een aanvullende opleiding krijgt voordat wij je zelfstandig met deze categorie van vuurwapens laten omgaan. Met deze aanvullende opleiding verruilt u het Rode scoreboekje voor een Oranje exemplaar waarmee u toegang krijgt tot deze wapens en de daarbij bijbehorende munitie. Let wel, deze stap kan pas worden gemaakt na een jaar lidmaatschap.

Zeker het vermelden waard is dat op deze schietbaan geschoten kan worden met de 30M1. Het enige Groot Kaliber Geweer waarmee wij op zowel 100 meter als ook op 25 meter baan schieten.

Oh ja, ik zou het bijna vergeten. Een vraag aan u. Onlangs kwam ik op de 25 meter baan en werd ik er op geattendeerd dat de schijven ook op 12 meter kunnen stoppen. Voor mij een raadsel, ik begrijp niet waarom je een schijf op 12 meter zou willen stoppen als je een hele 25 meter baan ter beschikking hebt. Als je het te weten bent gekomen, vertel het mij ook even...